Våra metoder

Axelina


Axelina består av olika hjälpmedel för att optimera omhändertagandet av patienter med besvär från skuldran.
 Hjälpmedlen består av en kvalitetsdel, en övningsdel och en utbildningsdel.
Mer om Axelina


Basal kroppskännedom (BK)

Basal Kroppskännedom (BK) är en sjukgymnastisk behandlingsmetod där man arbetar med både kroppsliga och själsliga aspekter. Syftet med behandlingen är att upptäcka, förstå och stärka egna inneboende resurser. På så sätt skapas successivt egna möjligheter att påverka sin hälsa, öka sin kreativitet och göra egna val i livet.
Behandlingen utförs genom enkla rörelseövningar. Rörelserna är anpassade efter människans anatomiska förutsättningar och rörelsemönster och syftar till att locka fram det mest optimala, grundläggande och funktionella sättet att använda kroppen.
Mer om BK


Ortopedisk manuell terapi

Ortopedisk manuell terapi (OMT) är ett internationellt specialistområde inom sjukgymnastiken (fysioterapin) som arbetar med undersökning, behandling och förebyggande av smärta i bål,, extremiteter, muskler, nerver och leder. Behandlingen består av smärtlindrande, rörelseökande och stabiliserande åtgärder som baseras på ett kliniskt resonemang och användandet av mycket specifika metoder, framförallt manuella tekniker och träning. OMT innefattar och drivs även av tillgänglig vetenskaplig och klinisk evidens.
Mer om OMT


MDT

MDT är en förkortning för Mekanisk Diagnostik och Terapi.
 MDT kallas också för McKenziemetoden efter dess grundare Robin McKenzie, Nya Zeeland.
MDT-undersökningen är en unik, logisk och grundlig genomgång av dina problem i nacke – rygg, leder och muskler.
Genom metodens tre steg får du verktygen/kunskapen att behandla dig själv: Undersökning Behandling Förebyggande
Mer om MDT


JEMS

Mer om JEMS


Kontakta oss

Sjukgymnastiken i Mariestad är ansluten till landstinget genom den nationella taxan. Ett besök kostar 100 kr och högkostnadskortet gäller.

Boka ditt besök på tel 0501-70018 (Kraftkällans reception) eller skicka en förfrågan i kontaktformuläret nedan. För webbokning, klicka här.